Home

Hoe coaching jou een voorsprong kan geven

Om succesvol te zijn moet je heel wat kunnen, maar één van de allerbelangrijkste factoren is weten wat je (nog) niet kan. Die zwaktes van jezelf ontdekken kan alleen maar als je zelfkritisch bent. Je moet immers eerst weten waar je het moeilijk mee hebt. Eens je dat weet, kan je aan de slag om de nodige vaardigheden te ontwikkelen. Een belangrijk onderdeel van dat leerproces is het het hebben van een coach aan je zijde. In deze blogpost leggen we uit waarom coaching zo belangrijk is voor je ontwikkelingsproces.

Cloë Meylemans

12/5/2020

Een veilige haven

Eerst en vooral: coaching vindt altijd plaats in een beschermde omgeving die erop gericht is om te leren en te ontwikkelen. Het is goed om fouten te maken, want uit die fouten kan je leren, maar het is wel beangstigend om die fouten meteen in de harde praktijk te moeten maken zonder dat er iemand is om je te helpen. Leren verkopen bijvoorbeeld, kan alleen maar door je opgebouwde kennis in de praktijk toe te passen. Je zal veel klanten moeten zien om het goed te kunnen. Maar er is een verschil tussen alles zelf te moeten uitzoeken of van bij de start hulp te krijgen van een coach die je via veilige rollenspelen en andere praktijkoefeningen op je fouten wijst.

Jarenlange ervaring in een notendop

De consultants bij Inventi beschikken al over heel wat ervaring. Het is aan onze experten om hun kennis, ervaringen en inzichten uit hun vak en mee te geven om jou iets bij te leren. Hun ervaringen uit de praktijk en mogelijks de verschillende keren dat ze al eens met hun hoofd tegen de muur zijn gelopen zijn erg waardevolle leermomenten. Doordat ze dit allemaal al verschillende keren hebben meegemaakt, kunnen ze jou behoeden om ook niet dezelfde fouten te maken, maar je wel van de eerste keer te tonen hoe je dit dan WEL moet aanpakken. Als je de beste wilt worden, heb je ook de beste coach nodig. Fouten zijn er om gemaakt te worden, maar een ervaren coach kan jou onmiddellijk in de juiste richting te sturen.

Het wat en het hoe

In een succesvol leerproces leer je niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe je iets moet doen. In salestraining bijvoorbeeld zal je leren dat het belangrijk is om veel vragen te stellen, maar het resultaat hangt sterk af van hoe je al die vragen aan de klant stelt. Een goede coach zal je niet alleen dit inzicht (het wat) geven, maar zal je ook helpen met de praktische toepassing ervan (het hoe) via rollenspelen en fieldcoaching. Zo leer je niet alleen sneller, maar onthou je ook alles beter en creëer je een framework voor leren in de toekomst.

10.000 uren

Het vergt tienduizend uren aan oefening om ergens in te excelleren, om de beste te worden. In ons Young Graduate Program geven onze coaches op 15 maanden de ervaring waar onze trainees op hun eentje 15 jaar voor nodig hebben. Zo kunnen we de garantie geven dat ze voor hun dertigste topverkoper zijn. Dat is een voorsprong die anderen maar zeer moeilijk kunnen inhalen. Hoe vroeger je aan iets begint, hoe meer je kan oefenen en hoe sneller je bij de top bent.

Voor wat hoort wat

In een leerproces is het belangrijk om ook voldoende zelfkritiek te hebben. Kritisch zijn voor jezelf betekent dat je op een zo objectief mogelijke manier je sterktes en zwaktes in kaart brengt en analyseert. Natuurlijk, als je kritisch bent voor jezelf, maar je houdt je kritiek voor jezelf, dan heb je er niet zo veel aan. Je zal er dus open over moeten praten met je coach, samen kijken naar wat die pijnpunten dan precies zijn en bespreken hoe ze opgelost kunnen worden. Gecombineerd zorgen zelfkritiek en coaching voor een boost van je leerproces.

Benieuwd hoe we coaching gebruiken om onze Young Graduates naar de top te brengen? Ontdek hun verhaal hier.

meer stories