Is een verkoopcarrière iets voor jou?

Sales kan een uitdagende maar ook heel lonende job zijn. Je wil de geschikte oplossing aanbieden en hem/haar overtuigen om bij jou te kopen en daarvoor heb je mensenkennis, positieve dominantie en een tikkeltje speurdersvaardigheden nodig. Maar ook doorzettingsvermogen is cruciaal! Ontdek hier 6 redenen waarom sales de juiste match is voor jou!

  1. Geen dag is dezelfde

Elke dag brengt je een nieuwe uitdaging. Als verkoper kom je met heel wat nieuwe sectoren en personen in contact. Dat zorgt ervoor dat je vaak in nieuwe situaties terecht komt. Word je graag eens uit je comfortzone gehaald en hou je van wat variatie? Dan is verkoop de ideale match voor jou.

 

  1. Verkopen kan je leren

Verkopen is een vak, en een vak dat kan je leren! Wie zegt dat verkoop puur gebaseerd is op menselijk instinct en geluk, ziet het fout. We geloven er namelijk in dat achter elk verkoopgesprek een strategie en techniek kan zitten. Die technieken kunnen je kans op slagen sterk verhogen. Om jezelf te ontwikkelen als goede verkoper is het dus belangrijk om een passie te hebben voor het vak en het enthousiasme om het te leren. En met opleidingen zoals die van Inventi sta je onmiddellijk een stapje dichter bij je succes!  

 

  1. Verkoop is een topsport

Net als een topsporter is het als verkoper belangrijk om jezelf te blijven trainen en te ontwikkelen. Om de beste te worden in je vak moet je oefenen. Dat geldt ook voor verkopers. In sport kan je bovendien nog als tweede eindigen met een mooi resultaat, maar in de verkoop is er helaas geen tweede plaats. Ben je wat competitief ingesteld? Dan kan je je in dit vak ongetwijfeld uitleven!  

 

  1. We need you!

Terwijl jij je klanten nodig hebt, heeft de klant jou ook nodig. Jij kan namelijk een oplossing bieden voor een probleem waar je klant op dat moment mee zit. Een goede verkoper gaat dus samen met de klant op zoek naar de beste oplossing voor de situatie. Door je klant bij te staan met de beste oplossing en goed advies kan je een vertrouwensband kweken en zal de klant steeds teruggrijpen naar jouw contactgegevens. Je bouwt dus steeds duurzame relaties op!  

  1. Sales = EQ+t

Heb je voldoende mensenkennis? Dan ben je al een hele stap dichter om succesvol te worden in sales. Om te verkopen heb je voldoende emotionele intelligentie nodig, gemengd met een tikkeltje timing. Het is belangrijk dat je de klant begrijpt. Wat zijn de struikelblokken of bezwaren dat een klant heeft? Hoe kan je inspelen op hun noden? Voor al deze zaken zal je mensenkennis goed van pas komen!  

 

  1. Work hard, play hard

We moeten er geen doekjes om winden, succesvolle verkopers verdienen ook goed hun boterham. Een rol in verkoop is vaak prestatiegericht. Hoe meer omzet je dus binnenhaalt, hoe groter jouw percentje zal worden. En of je nu een accountmanager op baan bent of een inside sales rol uitvoert, uiteindelijk ben jij als verkoper de motor van elk groeiend bedrijf. Klinkt als een mooie uitdaging, niet?  

Kan je jezelf herkennen in alle bovenstaande aspecten? Of schrikt één van deze puntjes je misschien af? Geen zorg, iedereen kan slagen in de rol als verkoper. Of je nu introvert, extravert, sociaal of wat verlegen bent, ook jij kan jezelf ontpoppen tot een topverkoper.

 

Ben je geboeid door sales maar weet je nog niet 100% wat je moet verwachten? Ga dan zeker eens kijken naar The Art of Selling 2021! Daar vertellen 3 sales experten je alles wat je moet weten over een carrière in sales. En ook wij staan je natuurlijk graag te woord! Ga eens kijken op onze Inventi.jobs website of neem contact op!  Ben je op zoek naar een traject dat je net wat meer begeleiding biedt? Dan is het Young Graduate Program de juiste match voor jou!  

meer stories