Home

Sales als ideale carrièrestart

Je komt net van de schoolbanken en dan begint het echte werk. Je eerste job! Je wil natuurlijk op de juiste plaats terechtkomen, ergens waar je veel bijleert en de mogelijkheid hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Niemand met ambitie wil in een functie terechtkomen waarbij je carrière in het slop komt te zitten. Wij vertellen waarom een carrière in sales de ideale start is.

Simon Berckmans

12/5/2020

Ontwikkelen van vaardigheden die je ruim kan toepassen

Bij een job in sales groeit je skill set met de dag. Als verkoper bezit je, maar ontwikkel je ook bepaalde vaardigheden die tijdens je hele carrière van pas zullen komen. De luister- en communicatieve vaardigheden die je reeds bezit en dagelijks verder kan ontwikkelen, deze vaardigheden zorgen ervoor dat je elke situatie kan analyseren en hierbij de gepaste oplossing kan bieden. Verbaal ben je enorm sterk, en zal je alleen maar sterker worden in de toekomst.

Verkopers hebben een groot netwerk

Als verkoper kom je dagelijks in contact met verschillende mensen en weet je als geen ander hoe je langdurige relaties opbouwt. In je verdere carrière is het steeds handig als je veel goede contacten hebt in je netwerk. Het geeft je toegang tot verschillende mogelijkheden voor je carrière.

De kracht van overtuigen

Je zit met een goed idee, maar je kan anderen er niet van overtuigen. Dat is een gemiste kans voor jou én voor dat goed idee van jou. Als verkoper moet je anderen overtuigen van jouw oplossing. Het is een vaardigheid die je kan leren en die op lange termijn je carrière maar ook in je persoonlijke leven op verschillende manieren vorm kan geven. Overtuigingskracht opent deuren die je anders niet open krijgt. Het zorgt ervoor dat je je ambitieuze doelstelling sneller bereikt.

Geen dag is hetzelfde, elke dag is uitdagend

Een verkoper verkoopt steeds hetzelfde product of dienst, maar steeds een andere oplossing. Elke klant van jou zoekt een oplossing dat in zijn verhaal past. Het is aan de verkoper om het verhaal aan te passen met oog op de noden van de klant. Elke klant is anders en vereist een andere aanpak. Lekker uitdagend! Een job in verkoop zorgt er steeds voor dat je gefocust, gestructureerd en efficiënt te werk gaat.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

In het bedrijfsleven gaat vrijheid gepaard met verantwoordelijkheid. Zeker in verkoop is dit het geval. In je job krijg je veel vrijheid. Als verkoper maak je zelf je planning, je bepaalt zelf je aanpak en je bent veel op de baan. Al deze verschillende stappen zijn altijd gericht op de gewenste resultaten. Je kiest je manier van werken zelf, maar de resultaten moeten er zijn!

Je kan overal terecht

Goede verkopers zijn erg zeldzaam, bedrijven zijn namelijk continu naar jou opzoek. Als verkoper draag je je steentje bij aan de groei van het bedrijf. Je staat in voor het zoeken van nieuwe klanten maar ook om langetermijnrelaties aan te gaan. Naast het goede werk dat je levert is dit de essentie om je bedrijf te laten groeien.

meer stories