Vragen die je moet stellen tijdens je sollicitatiegesprek

Lees meer

12 do’s & don’ts voor je eerste sollicitatiegesprek

Lees meer

Hoe verkoop je jezelf via je CV?

Hoe kan jij je toekomstige werkgever overtuigen met je Curriculum Vitae of CV? In dit artikel ontdek je welke gegevens je zeker moet vermelden en ontdek je ook hoe jij je baas in spe van zijn stoel kan blazen.

Lees meer

Is een verkoopcarrière iets voor jou?

Sales kan een uitdagende maar ook heel lonende job zijn. Je wil de geschikte oplossing aanbieden en hem/haar overtuigen om bij jou te kopen en daarvoor heb je mensenkennis, positieve dominantie en een tikkeltje speurdersvaardigheden nodig. Maar ook doorzettingsvermogen is cruciaal! Ontdek hier 6 redenen waarom sales de juiste match is voor jou!

Lees meer

Hoe coaching jou een voorsprong kan geven

Om succesvol te zijn moet je heel wat kunnen, maar één van de allerbelangrijkste factoren is weten wat je (nog) niet kan. Die zwaktes van jezelf ontdekken kan alleen maar als je zelfkritisch bent. Je moet immers eerst weten waar je het moeilijk mee hebt. Eens je dat weet, kan je aan de slag om de nodige vaardigheden te ontwikkelen. Een belangrijk onderdeel van dat leerproces is het hebben van een coach aan je zijde. In deze blogpost leggen we uit waarom coaching zo belangrijk is voor je ontwikkelingsproces.

Lees meer

Solliciteren zonder werkervaring, hoe doe je dat?

Je bent pas afgestudeerd en vastberaden om te solliciteren voor je eerste job. Het leek je vooraf allemaal vanzelfsprekend, maar dan krijg je te horen dat ze “iemand zoeken met ervaring,” terwijl je die nog niet hebt. Om jou op weg te helpen met je carrière hebben we hieronder enkele inzichten gebundeld om de zoektocht naar je eerste job makkelijker te maken.

Lees meer

6 tips om het beste uit een video-interview te halen

Het was groot nieuws de afgelopen weken: meetings die we voorheen op kantoor deden gebeuren ineens allemaal online. Niet alleen vergaderingen, presentaties en trainingen, maar ook sollicitaties gaan digitaal. In tegenstelling tot een fysieke meeting is een video-interview minder tijdrovend, je hoeft je namelijk niet meer te verplaatsen. Anderzijds zijn ze dan weer wat afstandelijker. Of deze trend het nieuwe normaal wordt zal nog even afwachten zijn, maar wij geven je alvast een aantal tactieken mee om jezelf in zo’n video-interview te verkopen.

Lees meer

Sales als ideale carrièrestart

Je komt net van de schoolbanken en dan begint het echte werk. Je eerste job! Je wil natuurlijk op de juiste plaats terechtkomen, ergens waar je veel bijleert en de mogelijkheid hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Niemand met ambitie wil in een functie terechtkomen waarbij je carrière in het slop komt te zitten. Wij vertellen waarom een carrière in sales de ideale start is.

Lees meer

Waarom een verkoper nieuwsgierig moet zijn

Je hoort vaak zeggen dat verkopers nieuwsgierig moeten zijn. Maar waarom moeten ze dat juist zijn? Verkopers die goed kunnen overtuigen moeten toch niet nieuwsgierig zijn? Niets is minder waar, want verkopers die goed kunnen babbelen over hun producten of diensten weten daarom nog niet waar hun klant nood aan heeft.

Lees meer

Sales skills die je als CEO nodig hebt

Welke skills maken iemand tot een goede CEO? Het is een veelvuldig besproken onderwerp. Bij Inventi zijn we ervan overtuigd dat je als verkoper een stap voor hebt om leiding te nemen. Waarom? Omdat verkoper en CEO enkele cruciale eigenschappen gemeenschappelijk hebben.

Lees meer