Home

Het Young Graduate Program? Vijf sterren!

23 jaar en nu al succesvol in zijn business. Christophe Van Gysel heeft niet lang getwijfeld na zijn studies en waagde zijn kans in het Young Graduate Program. Als kersverse nieuwkomer op de arbeidsmarkt was het niet altijd makkelijk om de juiste uitdaging te vinden. Christophe vertelt ons over zijn ervaring als sales trainee bij Inventi.

"Dit traineeship heeft al mijn verwachtingen ingelost. Zonder twijfel 5 sterren waard!"

Christophe Van Gysel
Christophe, hoe ben je in dit traineeship terechtgekomen?

“Mijn interesse voor sales was er al tijdens mijn studies, maar is verder gegroeid door The Art of Selling. Dat is het studenten-evenement dat Inventi jaarlijks organiseert. Toen ik een jaar later afstudeerde, werd ik via LinkedIn gecontacteerd door Birger die me vroeg waar ik naar op zoek was. Ik herinner me nog goed dat ik in het eerste gesprek onder de indruk was van de manier van denken, de professionaliteit en de technieken die je meteen aanleert. Birger, Mattias en Tom hebben me door hun manier van communiceren overtuigd om hier aan de slag te gaan.”

Had je bepaalde twijfels voordat je aan het programma begon?

“Ik had inderdaad wel wat twijfels. Ben ik geschikt om sales te doen? Ben ik vlot genoeg? Ga ik het kunnen om veel alleen te zijn? Je bent immers veel op de baan en klanten zijn natuurlijk geen collega’s. Maar uit de gesprekken met Inventi werd het snel duidelijk dat ik over een goede basis beschikte en dat je in het traineeship technieken aangeleerd krijgt om met de moeilijke aspecten van een salesjob om te gaan.”

Wat heeft je uiteindelijk overtuigd om deel te nemen?

“Omdat je verkoopvaardigheden overal nodig hebt. Je gebruikt ze niet alleen als verkoper, maar ook als je wil ondernemen – wat ik graag ooit zou willen doen – moet je je product kunnen verkopen. Bovendien, als je binnen een bedrijf wil groeien, dan moet je ook je ideeën kunnen verkopen en mensen overtuigen van je visie. Als ik dat allemaal optelde, dan wist ik dat ik dit moest doen.

Bovendien merkte ik in de interviews dat alles bij Inventi draait rond persoonlijke ontwikkeling. Ze namen echt de tijd om me goed te screenen. Het is mooi om te zien hoe bij elk contactmoment het vertrouwen en geloof in mekaar stijgt.”

Hoe heeft het programma jou juist geholpen?

“In de eerste plaats: het gebruik van een proces om te verkopen. Veel verkopers beginnen te babbelen en hebben niet echt een idee waar ze naartoe willen. Bij Inventi leer je echt om het gestructureerd aan te pakken. Je begint met vragen stellen, dan ga je over naar toelichting van het concept, dan de tijdslijn etc. Deze duidelijke structuur zorgt ervoor dat je het gesprek in handen hebt om zo de nodige informatie van je klanten te krijgen.

Ten tweede heeft ook de persoonlijke coaching mij enorm geholpen. In de eerste drie maanden hadden we elke vrijdag een coaching-sessie. Je zit in die periode met zoveel vragen

die je dan rechtstreeks met je coach en de andere trainees kan bespreken. Er is steeds voldoende ruimte om bepaalde zaken te analyseren, bijvoorbeeld: hoe pak ik een bepaalde presentatie aan, hoe zet ik een prospectie-actie op etc. Die ondersteuning en het gevoel dat ze je echt willen helpen, heeft me erg geholpen.”

Was het programma wat je ervan verwacht had?

“Veel meer dan ik verwacht had. Je start met drie weken theorie, waarna je denkt dat je alles kan. Maar dat is natuurlijk niet zo. In de praktijk is alles anders dan in theorie. Daarom is het ook goed dat je de eerste drie maanden wekelijks coaching krijgt. In een ander bedrijf is er minder tijd om al die vragen te stellen en zeker niet om daar zo uitgebreid bij stil te staan.”

Zou je het programma aanbevelen aan andere studenten?

“Natuurlijk, ik ben 100% supporter van het Inventi-programma. Op 15 maanden leer je alles om je carrière een boost te geven. Ook het mentale aspect komt aan bod: in verkoop moet je immers met tegenslagen overweg kunnen. En je leert ook discipline aan. Cold calling is niet het makkelijkste onderdeel, maar door je erin vast te bijten word je wel sterker. Ik ben ervan overtuigd dat die mindset van pas komt in je ganse carrière. Het was voor mij de ideale stap om na mijn studies te zetten.”

Hoe werd je gekoppeld aan een bedrijf?

“Er werden verschillende mogelijkheden voorgesteld en telkens gevraagd wat ik interessant vond. Het is belangrijk dat je bij een bedrijf terecht komt waar je achter het product staat. Als je niet gepassioneerd bent door het product, dan ga je het ook niet verkopen. Je moet natuurlijk ook rekening houden met de locatie. Ik was enorm geïnteresseerd in iets met container-architectuur, maar dat was te ver van huis. Inventi houdt er zeker rekening mee als je iets niet wil. Ik was content dat ik snel een opdracht had. Na die drie weken zit je op je honger om het om te zetten in de praktijk.”

Je werkt nu voor Connecting-Expertise. Hoe is je ervaring daar?

“Ik heb een heel goede salesmanager. Hij laat me vrij en gelooft in mij. Het is belangrijk dat je iemand hebt die achter de methode van Inventi staat. Je komt binnen en hebt een totaal andere manier van verkopen dan de andere verkopers. Ze vragen vaak of we het niet anders kunnen doen. Dan zeg ik dat ik het ga doen zoals ik het bij Inventi heb geleerd.

Bij Connecting-Expertise is er een hele goede sfeer. Ik ben er heel goed opgenomen. Er is veel vrijheid, dat is altijd leuk werken. Inventi opent deuren die je op je eentje niet zou open krijgen.”

Hoeveel sterren zou je het programma geven?

“5 op 5! Het Young Graduate Program van Inventi is van een hoog niveau en staat ook heel goed op je cv. Ik zou het aanraden aan iedereen die in verkoop wil beginnen.”

meer testimonials