Home

Mijn carrière is met een boost begonnen

Vincent Van Dessel, 24 jaar, heeft Marketing gestudeerd aan de Karel de Grote Hogeschool en Bedrijfskunde aan de VUB. Sinds september is Vincent via Inventi als Account Manager aan de slag bij Cheops Technology, een IT-dienstverlener uit Kontich.

"Als je je wil ontwikkelen, dan kan ik dit traject enorm aanbevelen. Je begint met een voorsprong aan je carrière en dat geeft echt wel een boost. Het Young Graduate Program heeft al mijn verwachtingen ingelost."

Vincent Van Dessel
Vincent, hoe ben je bij Inventi terechtgekomen?

“Een vriend van me was op The Art of Selling en had al gesolliciteerd. Ik hoorde van hem dat Inventi op zoek was naar een beperkt aantal trainees en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik wou na mijn studies sowieso in sales gaan en heb voor verschillende salesfuncties gesolliciteerd. Bij Inventi was ik verkocht door de persoonlijke aanpak in het ontwikkelingstraject: dat maakte hen uniek ten opzichte van de andere functies waarvoor ik had gesolliciteerd.”

Waren er geen twijfels om in het programma te stappen?

“Natuurlijk, ik was niet 100% zeker of sales iets voor mij ging zijn, ook al wou ik het heel graag. Door er nu meer dan een half jaar mee bezig te zijn is die twijfel volledig van de baan.

Wat me uiteindelijk overtuigde om voor dit traineeship te gaan is de persoonlijk aanpak en de professionaliteit. Bovendien sprak het unieke aspect van de wekelijkse coaching-sessies me sterk aan. Het is zo dat je in het begin wekelijks gecoacht wordt. Steeds kunnen beschikken over een hulplijn is uniek en waardevol. Dat was een sterke plus in het keuzeproces.”

Hoe heb je die eerste maanden ervaren?

“Je krijgt eerst een opleiding van een maand afgewisseld met praktijkervaring. Je leert structuur te brengen in elk aspect van het verkoopproces: van prospectie tot het order binnenhalen. Na enkele maanden weet je perfect wat je moet doen in iedere fase. Ik ben iemand die structuur nodig heeft en de methode die ik bij Inventi heb aangeleerd zorgt ervoor dat ik steeds weet wat en hoe ik het moet doen.

Die structuur, in combinatie met de juiste mindset, is voor mij het meest waardevolle aspect dat ik uit het programma haalde. Wat ook interessant is, is hoe je je eigen stijl en persoonlijkheid in die methode kan inpassen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn carrière met een boost ben begonnen.”

Je bent nu halfweg in het programma. Hoe voel je je er vandaag bij?

“Super! Ik werk nu bij Cheops. Heel simpel uitgelegd hebben wij 200 consultants die we inzetten op projecten bij onze klanten, tijdelijk of structureel. Ik werk er nu een half jaar met heel veel goesting. Ik heb ook heel positieve feedback van hen teruggekregen. Het is absoluut mijn doel om na afloop van het Young Graduate Program bij Cheops verder te gaan.

Zou je het programma aanbevelen aan andere studenten?

“Sales is hard werken en het opleidingstraject is dat ook. Het zijn lange dagen, het is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er echt voor uit het juiste hout gesneden zijn. Je hebt heel veel afwisseling en ontmoet veel mensen. Soms gaat het vanzelf, maar je moet ook vaak uit je comfortzone treden.

Als je je wil ontwikkelen, dan kan ik dit traject enorm aanbevelen. Je begint met een voorsprong aan je carrière en dat geeft echt wel een boost. Het Young Graduate Program heeft al mijn verwachtingen ingelost. De training en coaching door de Inventi-consultants, de match met het bedrijf waar ik nu ben terecht gekomen en de skills die ik heb opgebouwd hebben mijn carrière gelanceerd. Zonder twijfel 5 sterren waard!”

meer testimonials