Home

Professioneel en toch familiaal

Stieven Boeckx solliciteerde vorig jaar voor een job via inventi.jobs waarvoor hij net wat te weinig ervaring had. Maar hij beschikte wel over de ingesteldheid van een verkoper en dus stelden wij hem ons Young Graduate Program voor om zijn verkoopvaardigheden te ontwikkelen en zo zijn carrière te lanceren.

“Ik kan het Young Graduate Program zeker aanbevelen! Het zal in de rest van je carrière van pas komen.”

Stieven Boeckx
Stieven, hoe is het voor jou allemaal begonnen?

“Ik wist al lang dat ik na mijn studies heel graag in sales wou, maar wist niet goed hoe dat precies in z’n werk ging. Via een openstaande vacature belandde ik bij de sales experten van Inventi kennen en bleek dat ze een traineeship hadden. Die combinatie van leren en werken was wat ik nodig had. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

Wat heeft je overtuigd om deel te nemen?

“In de eerste gesprekken met Maaike en Birger was ik meteen overtuigd van hun professionele aanpak en bleek ik ook goed te passen in het profiel dat zij zochten. In het laatste deel van het sollicitatieproces moet je een fictief verkoopgesprek doen. Dat was zo leerrijk dat ik achteraf tegen mijn vriendin zei: ‘Het maakt me niet uit, maar ik moet hier gewoon aangenomen worden.’ Op dat moment was ik ook aan het solliciteren bij andere bedrijven, maar ik heb alles aan de kant geschoven. Alles zei me dat dit de professionele omgeving was die me zou geven wat ik nodig had.”

Hoe werd je gekoppeld aan een bedrijf?

“We kregen een lijst met een aantal bedrijven die geïnteresseerd waren in junior verkopers. Dan mochten we aangeven wat voor sectoren en bedrijven ons boeiden. Jullie hielden bij iedereen ook rekening met diens keuzes en interesses, maar hielpen vanuit jullie ervaring ook altijd om een opdracht te kiezen die de beste leerschool zou zijn.”

We zijn nu een half jaar bezig. Hoe heeft het programma jou precies geholpen?

“Na de eerste weken training merk je dat er veel kennis is waarvan je pas achteraf beseft dat die cruciaal is voor je succes als verkoper. Na drie weken kan je de theorie in de praktijk brengen en begint het ontwikkelingsproces.

De begeleiding van Inventi gaat trouwens ver: je hebt een trainer en een persoonlijke begeleider, maar ook de andere specialisten van Inventi ondersteunen je daar waar nodig zodat jij je kan focussen op leren en verkopen. Ze nemen je echt op in de Inventi-familie; daar ben ik nog steeds heel tevreden over!

In de wekelijkse coaching-sessie blik je terug op de voorbije week: wat ging er goed en wat kon beter. Je wordt dus het veld in gestuurd, maar tegelijkertijd koppel je alles wat er gebeurt terug naar je coach die op zijn beurt alle uitdagingen aanpakt die je onderweg tegenkomt. Die begeleiding heeft mijn persoonlijke ontwikkeling als verkoper in gang gezet en heeft me in mijn eerste job een grote voorsprong gegeven.”

Word je ook goed begeleid door je opdrachtgever?

“Zeker. Van mijn rechtstreekse manager krijg ik veel ondersteuning, maar dat is specifiek gericht op het product. De verkooptechnieken en -tactieken, die krijg ik van Inventi. Ieder heeft zijn specialiteit en dat werkt goed.”

Zou je het programma aanbevelen aan andere studenten?

“Tijdens mijn studies bleek al dat ik in verkoop wou gaan, maar ik kende er onvoldoende van. Het traineeship van Inventi is de perfecte aanvulling op mijn brede achtergrond waardoor ik nu alles in handen heb om te scoren. Als je interesse hebt in verkoop, zou ik het Young Graduate Program zeker aanbevelen! De kracht van de methode is dat je ze in elke sector en voor elk type product kan toepassen. Het is knowhow die in de rest van je carrière van pas zal komen.”

Hoeveel sterren zou je het YGP geven?

“Perfectie bestaat niet en anders was het onbetaalbaar, dus ik ga een 4,5 op 5 geven!”

meer testimonials