Home

Verkopen van Antwerpen tot Moskou

“Ik ben het avontuur in België aangegaan.” Jonathan Bocklandt verbleef vorig jaar nog in Moskou en kwam online in aanraking met Inventi. Hij ontdekte op die manier zijn passie voor verkopen, overtuigde de recruiters van zijn kunnen en rolde zo mee in het Young Graduate Program.

“Op korte tijd een enorme hoeveelheid aan kennis opgebouwd en mijn vaardigheden ontwikkeld. Deze manier van werken versnelt je leerproces enorm."

Jonathan Bocklandt
Hoe ben je bij Inventi terechtgekomen, Jonathan?

“Na mijn studies Meertalige Communicatie ben ik naar Moskou getrokken en heb daar enkele maanden als leraar Engels gewerkt. Ik heb Inventi online leren kennen en ik dacht: verkopen, dat lijkt me wel interessant. Vanop afstand heb ik dan gesolliciteerd en na enkele online gesprekken (ik woonde namelijk nog in Moskou) had ik de job!”

Solliciteren vanuit het buitenland, niet evident. Hoe is dat proces juist verlopen?

“Het programma zelf werd van in het begin duidelijk uitgelegd aan de telefoon door Birger en Maaike. Zij waren steeds bereid om te praten met mij. Via Skype, want ik zat toen nog in Moskou. Ze hebben steeds alle vragen beantwoord en de tijd genomen om alles uit te leggen, dus dat was heel tof om te zien. Daardoor ben ik eigenlijk ook heel gemakkelijk bij mijn ideale job terechtgekomen.”

Hoe werd je als kandidaat gekoppeld aan een bedrijf?

“Inventi had een lijst met bedrijven die geïnteresseerd waren in een young graduate. Bij mij hebben ze echt gekeken naar mijn ervaring met techniek en talen. Ze kijken naar jouw interesses, jouw sterkere punten en zwakkere punten. Het belangrijkste is dat je geïnteresseerd bent in wat je zelf verkoopt. En zo ben ik gestart in mijn huidige opdracht bij 4K. Dat vind ik fantastisch!”

En hoe verloopt de persoonlijke begeleiding?

“De eerste maanden in een complex beroep als verkoper verlopen moeizamer dan je eerst denkt. Je wordt geconfronteerd met allerlei uitdagingen en situaties waarop je het antwoord niet goed weet. Dan is het heel interessant als er iemand voor je klaarstaat die je helpt. Elke trainee heeft ook een persoonlijke mentor; bij mij was dat Dirk. Het geeft me veel comfort om te weten dat ik Dirk dag en nacht kan opbellen om hulp te vragen.”

Hoe heeft het programma je geholpen met het lanceren van je carrière?

“Verkopen is een complex vak; daar wordt in de opleiding veel aandacht aan besteed. Ik heb een enorme hoeveelheid aan kennis opgebouwd en vaardigheden ontwikkeld, zowel in het sales bootcamp als ook later in de coaching-sessies. De uitdagingen die je die week hebt gehad worden geanalyseerd en opgelost zodat je het de maandag daarop meteen kan toepassen. Deze manier van werken versnelt je leerproces enorm.

Het programma besteedt veel aandacht aan verbale communicatie. Je wordt echt klaargestoomd om met klanten te spreken. Mijn telefonische skills zijn op die manier sterk verbeterd. Anderzijds wordt er ook sterk gefocust op imago: wat doe je aan, hoe gedraag je je, wat zeg je tegen de klant, wat hou je beter voor jezelf etc.”

Zou je het programma aanbevelen aan andere studenten?

“Ik zou het programma zeker en vast aanraden aan andere laatstejaarsstudenten. Omdat je er zo veel bij leert. Je maakt jezelf sterker en je leert je opstellen als iemand die er staat. Voor het traineeship was ik eerder wat terughoudend. Die positieve dominantie is iets dat je bij Inventi echt leert. Dat vind ik voor mezelf een belangrijk aspect. Bovendien zijn sales skills een grote troef op de arbeidsmarkt, dus ook naar ontwikkeling van mijn carrière toe is dit de juiste zet.”

Hoeveel sterren zou je het YGP geven?

“Alles wordt op een zeer hoog niveau gegeven met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Het is een zeer waardevol traject dat absoluut vijf sterren verdient!”

meer testimonials